Начало Автомобили Opel подобрява организационната си структура

Opel подобрява организационната си структура

76
0
Opel,опел

Opel подобрява организационната си структура: считано от 1 юли 2014 г. новосъздадената компания Opel Group пое пълната отговорност за бизнесите на General Motors в Европа.

Посредством това ново юридическо лице компанията освен отговорностите за Opel/Vauxhall поема и тези за всички останали дейности на GM в Европа, включително и тези в Русия. Ръководен от Д-р Карл-Томас Нойман управителният съвет на Opel Group, който е почти същия като този на Adam Opel AG, ще управлява европейските дейности на GM. Новото юридическо лице също като Adam Opel AG ще е със седалище в Рюселсхайм.

С тази организационна промяна Opel Group ще поеме и икономическата отговорност за всички марки на GM в Европа. Вследствие на това Adam Opel AG ще може да закрепи финансовата си база. Оперативните дейности на Adam Opel AG няма да бъдат засегнати от тази реорганизация.

Д-р Карл-Томас Нойман, главен изпълнителен директор на управителния съвет на Opel Group GmbH обяви:

С Opel Group ние изравняваме организационната си и юридическа структура в Европа с бизнес операциите си. По този начин модернизираме процесите за взимане на решения и повишаваме ефективността си. Накратко: тази реорганизация е важна стъпка за изпълнението на нашия бизнес план DRIVE! 2022 и още един знак за доверието на компанията-майка GM.

Към 2022 г. целта на компанията е да спечели 8 процента пазарен дял в Европа, да повиши печалбата си на 5 процента и още повече да подобри качеството на продуктите си, както и удовлетвореността на клиентите и служителите си.

Правото на служителите на участие при взимането на решения заедно с ръководството в новата структура ще е договорно гарантирано. Д-р Волфганг Шефер-Клуг, председател на главния професионален съвет заяви:

Ние осигурихме правото на служителите на участие при взимането на решения да бъде съхранено в същата степен независимо от организационните промени.

Във връзка с основаването на Opel Group със своите около 100 служители д-р Волфганг Шефер-Клуг допълни:

Ние сме доволни, че позицията на Opel е заздравена още повече. По отношение на Opel реорганизацията на европейските дейности предлага повече възможности за растеж и заетoст.

Новата Opel Group е доказателство за това колко значима е станала Opel за General Motors. Ръководството на Opel е поело множество отговорности на GM в Европа през последните две години. Сред тях е пълната отговорност за руския растящ пазар и планираното производство на избрани автомобили с марката Buick за Северна Америка и за Holden в Австралия и Нова Зеландия.