Начало ТОП Opel представи новата Corsa

Opel представи новата Corsa

12476
0
Opel Corsa

Новият Opel Corsa е още по-смел, по-емоционален, по-интуитивен за управление. Разполага с напълно ново електрическо и хибридно задвижване. Моделът ще затвърди позицията на марката от Рюселскайм в сегмента на малките автомобили.

Новата Corsa впечатлява с обновения си дизайн, включващ характерното лице на марката – Opel Vizor отпред. Надпис Opel е разположен в средата на задната част на капака. Най-съвременните технологии гарантират сигурно и спокойно шофиране. Като опция се предлага напълно дигитален кокпит, базиран на платформи Snapdragon Cockpit от Qualcomm Technologies. Има интуитивен инфотейнмънт и до 10-инчов цветен сензорен екран. Матричната светлинна система без отблясъци, разполагаща с 14 LED елемента Intelli-Lux LED® е още по-добра и по-прецизна. Най-новата интерпретация на бестселъра на малките автомобили може да се похвали с най-иновативни технологии под предния капак.

Електрическата версия Corsa Electric разполага с повече мощност и подобрена батерия, позволяваща пробег до 402 километра според WLTP. Corsa е първият модел на Opel, който ще се предлага като хибрид с 48-волтова система. На клиентите се предлага пълен избор от задвижвания – електрически, хибридни, и високоефективни двигатели с вътрешно горене, което е уникално в сегмента.

„Opel Corsa е бестселър повече от 40 години. През последните две години моделът е най-продаваната малка кола в Германия, а през 2021 г. и най-продаваната кола като цяло във Великобритания. За нас този успех е потвърждение за работа ни и дава допълнителна мотивация да бъдем още по-добри занапред. Новата Corsa е още по-модерна, още по-емоционална и по-добра. Със зашеметяващ дизайн, най-съвременни технологии от по-високи сегменти и нова електрическа и хибридна технология без локални емисии, ние искаме да вдъхновим клиентите и да им покажем какво могат да очакват от една малка кола днес.”

Флориан Хютл, изпълнителен директор на Opel

 

Дързък, с изчистен дизайн в стил Opel Vizor

Перфектни пропорции и прецизност до най-малкия детайл, всичко това събрано в дръзкия и изчистен от излишни детайли екстериор. Дизайнерите са направили бестселъра в сегмента на малките коли още по-модерен и още по-стилен. Най-впечатляващата и отличителна черта е характерният Opel Vizor, лицето на марката Opel. Черна „козирка“ покрива предната част на Corsa и интегрира решетката на автомобила, LED фаровете и централното лого Opel Blitz в един елемент. В зависимост от нивото на оборудване, логото на марката отпред и отзад е представено в привличащо вниманието черно или матово сатенено сребристо. Отличителните „въздуховоди“ в долната част на предната броня са по-големи и по-изпъкнали от преди, което прави Corsa още по-стабилна на пътя.

Погледната отстрани новата Corsa впечатлява с характерните си, изчистени линии. Изписването на модела в задната част е разположено в центъра на капака на багажника. А цветът Grafik Grey ще отличи модела от всички останали, включен за първи път в цветовата гама на Corsa.

Интуитивен и фокусиран върху най-важното интериорен дизайн

Благодарение на множеството нови функции, Corsa предлага модерна атмосфера и комфортно усещане в интериора. За това допринасят нов модел на седалките, както и нов дизайн на скоростния лост и волана. Въпреки това акцентът – както визуално, така и технологически – е опционалният напълно дигитален кокпит с нова информационно-развлекателна система. Интегрираната платформа Snapdragon Cockpit от Qualcomm Technologies разполага с подобрена графика, мултимедия, компютърно управление и изкуствен интелект (AI). Отговоря на предпочитанията и нуждите на водача и неговите спътници чрез по-интегрирана, контекстуално осведомена и постоянно адаптивна система.

Както разработката на най-новото поколение на Astra, е приложен принципът изчистен дизайн, без излишни, утежняващи елементи. Навигационната система предлага свързани услуги, разпознаване на естествена реч „Здравей, Opel“ и безжични актуализации на софтуера. Дисплеите в 10-инчовия цветен сензорен екран на навигационната и мултимедийна система и в информационния дисплей за водача са още по-ясни и контрастни. Цялата важна информация да може да се види за части от секундата. Но не е само това!

За първи път смартфони, съвместими с Apple CarPlay и Android Auto, са свързани към мултимедийните системи на автомобила и и се зареждат и при двете безжично.

Още по-прецизни IntelliLux LED® матрични светлини с 14 LED елемента

От 2019 г. насам адаптивната матрична светлина Intelli-Lux LED® без отблясъци потвърждава как Corsa прави иновациите в сегмента на малките автомобили достъпни за всички. Инженерите работят постоянно върху по-нататъшни разработки и новата Corsa се възползва от това. Общо 14 вместо осем индивидуално управляеми LED елемента осигуряват ярко като на стадион осветяване при шофиране. То дава възможност за „изрязване“ на другите участници в движението още по-прецизно от преди.

В моделът са интегрирани множество най-съвременни системи за подпомагане, които правят шофирането и маневрирането сигурно и прецизно. Corsa разполага с нова панорамна камера за обратно виждане с висока разделителна способност. На лице е адаптивен круиз контрол и ограничител на скоростта, както и страничен сензор за предупреждение от челен сблъсък с автоматично аварийно спиране и разпознаване на пешеходци.

Opel Corsa Electric с подобрена батерия и пробег

Opel планира да стане изцяло електрическа марка в Европа до 2028 г. До този момент 12 модела от гамата са електрифицирани. Corsa е пионерът в демократизирането на батерийно-електрически задвижвания в портфолиото на Opel. Ето защо не е изненадващо, че Corsa-e спечели „Златен волан“ през 2020 г. Напълно електрическото шофиране с Corsa означава локално пътуване без емисии и без компромиси. Новата Corsa Electric вдига летвата на по-високо ниво с повече мощност, подобрена батерия и по-голям обхват на пробега.

Corsa Electric ще се предлага с две опции за електрическо задвижване. Бестселърът в сегмента на малките автомобили ще бъде със 100 кВ/136 к.с. и допълнително подобрен пробег до 357 километра. Със 115 кВ/156 к.с. ще достига до 402 километра пробег според WLTP2. Презареждането това ще може да стане бързо. До 80% от общия капацитет само за 30 минути.

За първи път Opel предлага на клиентите и хибридна версия на Corsa с 48-волтова система. Двигателите със 74 кВ/100 к.с. и 100 кВ/136 к.с. се предлагат с нова автоматична скоростна кутия с двоен съединител. В бъдеще те ще допълнят широката гама от икономични варианти на задвижване от високоефективни двигатели с вътрешно горене до изцяло електрическата Corsa Electric, като по този начин ще продължат планът за електрификация на марката.