Начало Автомобили Opel пусна най-бързия си сериен модел

Opel пусна най-бързия си сериен модел

154
0
OPC,Opel Insignia

Спортният вариант на Opel Insignia с мощност 325 к.с., носещ означението OPC вече се предлага и във версия Unlimited без електронно ограничение на максималната скорост.
Tопмоделът в продуктовата гама на марката Opel разполага серийно със система 4х4 и достига максимална скорост от 270 км/ч вместо досега ограничаваната до 250 км/ч.
Така компанията отговаря на често изразяваните желания от клиенти, желаещи да се радват на пълните възможности на своя автомобил.
Версията Unlimited се отличава визуално по синьото лого на спирачките Brembo и с новия дизайн на оборотомера и скоростомера на арматурното табло.
Спортният флагман в гамата на марката Opel се предлага с избор между 6-степенна механична или автоматична предавателна кутия, като седан, хечбек с пет врати и комби Sports Tourer OPC.
Пакетът Unlimited включва и тренировъчен курс, организиран от OPC на изпитателния полигон на Opel в Дуденхофен, Германия. В него собствениците на модела ще научат как да се възползват още по-сигурно и уверено от пълния му динамичен потенциал под ръководството на фирмения посланик на Opel в лицето на състезателната легенда Йоахим Винкелхок и екип инструктори с богат опит в областта на моторните спортове.
Продажбите на най-бързия серийно произвеждан модел в историята на марката Opel започват през април 2011 година, като цените в Германия започват от 48 605 евро.