Начало Автомобили Opel ще започне да произвежда нов модел в Рюселсхайм

Opel ще започне да произвежда нов модел в Рюселсхайм

64
0

Opel ще започне в края на десетилетието да произвежда нов модел в традиционната централа на марката в Рюселсхайм. Това съобщи по време на второто си посещение в Германия тази година главният изпълнителен директор на General Motors Мери Бара.

– ози SUV ще се превърне във втори флагман на марката наред с Insignia – отбеляза Бара.

Както бе обявено през месец март, в завода в Рюселсхайм ще бъде инвестирана сумата от 245 милиона евро, предназначени за покриване на изискванията и предизвикателствата на бъдещето. Наред с това Бара декларира, че компанията ще направи допълнителни инвестиции в размер на повече от половин милиард евро в производствените мощности за двигатели и трансмисии в Рюселсхайм, Кайзерслаутерн и Тихи (Полша), с което ще осигури необходимия тласък на марката Opel за преминаване към следващия етап oт офанзивата в областта на задвижването, включваща нови, високоефективни и икономични двигатели и трансмисии.

– Марката Opel има високо стратегическо значение за GM. Продуктовата офанзива, включваща 27 нови модели и 17 нови двигатели стартира изключително успешно. Tези допълнителни инвестиции ще помогнат на марката да блесне отново и да заздрави своите позиции в Европа. Tе са ясен знак за ангажираността на GM към марката Opel, Германия и Европа – подчерта Бара.

Главният изпълнителен директор на Opel Group д-р Карл-Томас Нойман изрази своето задоволство от този ясен знак:

– General Motors и Opel са по-близки от когато и да било преди.

И допълни, че в момента Opel може да разчита на пълна подкрепа от страна на General Motors.

Както Мери Бара, така и д-р Нойман посочиха, че всички необходими решения са взети след конструктивен диалог с представители на работниците и служителите. Tе оценяват високо сътрудничеството с европейските профсъюзи и в частност Industrial Metal Union (IG Metall) и главния съвет на работещите в Opel, председателстван от Волфганг Шефер-Клуг, който на свой ред сподели:

– Пакетът от мерки се основава на договореностите в съществуващото колективно трудово споразумение. Споразумението е важна предпоставка за продължаването на стремителното положително развитие на марката Opel и спомага за поддържане на курса към устойчив растеж със сигурни и конкурентоспособни работни места.

Д-р Нойман обяви също, че към средата на 2015 година в завода в Айзенах ще бъде въведена и трета работна смяна.

Мери Бара изрази своето задоволство от новото поколение Corsa, споделяйки, че още преди официалната пазарна премиера на петата генерация на малкия модел са направени 45 000 поръчки – сигурен знак, че Corsa върви уверено по пътя, който ще я превърне в бестселър.