Начало Автомобили Opel с две премиери за България на щанда си на автомобилното изложение

Opel с две премиери за България на щанда си на автомобилното изложение

69
0

Две премиери за България ще изложи на щанда си Opel по време на тазгодишния автомобилен салон в София. Това са ADAM и Cascada, а експонатите на марката са общо 9. Сред тях са още новите Opel Mokka и Astra Sedan, както и лансираното миналата година ново поколение на бестселъра на Opel Zafira Tourer, както и вечно младият и впечатляващ флагман на марката Insignia. На щанда на Opel ще бъде представен и революционния електрически автомобил с удължен пробег Ampera.

ADAM идва в ключов момент от продуктовата офанзива на Opel. В периода от 2008 г. досега Opel изцяло обнови своята моделна гама, започвайки с флагмана Insignia и продължавайки линията със своите модели с висок производствен тираж. Сега марката навлиза и разкрива нови сегменти от пазара с Ampera (електромобил с възможност за удължаване на пробега), Mokka (малък SUV), ADAM (малък модел с модно звучене) и Cascada (кабриолет от среден клас) като част от третата вълна от тази мащабна програма за растеж, която допринася за разрастването на гамата от продукти на марката Opel.

В последно време Opel засилва изключително своето присъствие в сегментите A и B на автомобилния пазар, където вече се предлага 3.70-метровият ADAM, 4.00-метровият основен модел Corsa, 4.28-метровата нова Mokka и 4.29-метровата Meriva.

Съвременното, съобразено с модните течения външно излъчване на Opel ADAM предлага практически неизчерпаеми възможности за съобразяване с индивидуалния стил на собственика, които го отличават категорично от представителите на конкуренцията. В допълнение към това ADAM представя за първи път в този клас качества и характеристики, които в обичайния случай се предлагат само при модели във висшите автомобилни класове. Opel ADAM може да се поръчва от началото на тази година.

Cascada е новият всесезонен кабриолет на марката Opel, който празнува своята пазарна премиера тази пролет, е четириместен открит модел от висока класа с удължен силует и висококачествен мек сгъваем покрив. Докосвайки върха на гамата на марката Opel, Cascada се причислява към кабриолетите от среден клас не само поради своите размери (дължина 4 697 мм и широчина 2 020 мм със страничните огледала), но и благодарение на своята привлекателна натура и елитните технологии и удобства, които предлага.

Opel Cascada предлага изключително удоволствие от шофирането благодарение на своята извънредно стабилна каросерийна структура, системата HiPerStrut на предното окачване – разработена първоначално за спортната версия Insignia OPC – и технологията на ходовата част с адаптивни амортисьори FlexRide. Водачът и пътниците в новия модел могат да се наслаждават на усещането за движение под открито небе благодарение на висококачествения механизъм на мекия сгъваем покрив с дистанционно управление, който е в състояние да се отвори в рамките на 17 секунди и осигурява пълна функционалност при скорост на движение до 50 км/ч.

Новият Opel Mokka съчетава функционалност и комфортно, високо разположение на седалките с приключенска нотка. Един от основните aкценти в развойната дейност на Mokka е била ходовата част, която е разработена изцяло в Германия, където са направени и фините й настройки. Окачването на Mokka е напълно съобразено с всекидневните нужди на европейските потребители и е изключително подходяща за движение извън асфалтираните пътища. Наред със стандартното предно предаване FWD, Mokka може да бъде оборудвана и cъс система за двойно предаване AWD с модерна технология, която подобрява сцеплението с настилката и поведението на пътя.

Opel Ampera пък e основоположник на изцяло нов сегмент на европейския автомобилен пазар. Ampera е създадена да предложи на потребителите всички предимства на електрическите автомобили, но без опасенията по отношение на продължителността на автономния пробег, предизвикани от акумулаторните батерии като единствен енергиен източник в автомобила.

За разлика от конвенционалните електромобили, Opel Ampera може да бъде единственият автомобил в семейството и предоставя всичко – революционна система на задвижване, прогресивен дизайн, отлична безопасност, високо качество и насочени към удобството на потребителя функции, съчетани с отлична динамика на пътя. Революционният Ampera е първото в Европа задвижвано с електричество и подходящо за всекидневна употреба превозно средство с нулево ниво на емисиите. За разлика от конвенционалните електромобили, черпещи енергия само от акумулаторни батерии, Ampera изключва опасенията във връзка с продължителността на автономния пробег. Новият модел дава на водачите увереността и спокойствието, че няма да бъдат оставени безпомощни на пътя с напълно изтощени акумулатори.

По време на Автомобилен салон София 2013 Opel ще предложи на клиентите си множество изгодни ценови предложения, предлагани от всички дилъри на марката в цялата страна. Тези специални предложения ще са валидни само за времето на протичане на изложението.