Начало Автомобили Opel са убедени, че могат да произвеждат Adam в Германия на печалба

Opel са убедени, че могат да произвеждат Adam в Германия на печалба

53
0
Opel Adam

Opel са убедени, че могат да произвеждат новия Adam в Германия и въпреки това да са на печалба. Изявлението бе направено от шефа продажби и маркетинг на компанията Алфред Риек пред Аутомотив Нюз Европа.

Начинът, по който е конструиран автомобилът, ни дава възможността да произвеждаме в Германия и все пак да сме на печалба – заяви той.

Opel правят Adam в завода си в Айзенах, въпреки че повечето автомобилни концерни предпочитат да изнасят производството в държави с по-ниски разходи. Компанията направи няколко неща, за да свали необходимите ресурси за създаването на модела. Той е конструиран на платформа от скъсена версия на Opel Corsa, като освен това се боядисва и сглобява на същите поточни линии. Adam ще използва освен това двигателите на Corsa 1,2 и 1,4 литра, както и два варианта на трицилиндровия еднолитров турбомотор. Adam ще започне да пристига в шоурумите в Европа този месец.

Подходът на Opel не е много популярен сред производителите. Nissan например внасят Micra от Индия, Mitsubishi правят малките си модели за Европа в Тайланд. Според информация на Ройтерс Renault искат да правят 70% от Clio в Турция. Honda пък обявиха, че заводът им в Суиндън (Великобритания) спира да прави Honda Fit.

Adam ще е част от пазарен сегмент, който Opel наричат „премиум А“ – в него са автомобили като Fiat 500 например. Началната му цена ще е 11 500 евро, колкото е тази на Fiat-а. Моделът ще предлага множество версии за персонализация.

Направихме всичко възможно, за да направим всичко това икономично и да го предложим на добра цена – каза инженерният шеф на Opel Михаел Аблесон.

Потребителите ще могат да избират например между 12 различни цвята за колата си, както и измежду три за покрива.

Opel се надяват да продават между 40 000 и 50 000 броя Adam на година.