Начало Автомобили Опел ще представят прототипа Флекстрийм GT/E в Женева

Опел ще представят прототипа Флекстрийм GT/E в Женева

140
0

Женевският автосалон ще бъде сцената, на която ще дебютира новият прототип на Опел, който се казва Флекстрийм GT/E. Възможно е обаче концептуалният модел да бъде представен и като Воксхол.

Задвижването му ще бъде хибридно, а времето, за което той ще може да достига 100 км/ч, е под 9 секунди. Максималната му скорост пък ще надвишава 200 км/ч. Мощността на електромотора в автомобила все още не се уточнява, но пък е ясно каква ще е стойността на въртящия му момент – 370 Нм.

Само с негова помощ колата ще може да изминава около 60 км.

Дължината на прототипа е 4,7 метра, а височината му – 1,3 метра, което обещава достатъчно пространство за всички пътници вътре, независимо от леко спортния му характер. Същевременно джантите му имат огромния размер от 21 цола, както и изключително иновативен дизайн. 

Основната цел на Опел чрез представянето на Флекстрийм GT/E е да промотират бъдещия модел Ампера, който ще бъде базиран на показания преди време Шевролет Волт.

„Флекстрийм GT/E показва формата, разкриваща какво предстои при Опел. Колата показва продуктовата стратегия, която ще предприемем при всичките си бъдещи превозни средства – големи и малки и във всички сегменти“, заяви директорът на Опел – Франк Уебър.