Начало Автомобили Opel ще произвежда Mokka в испанския завод в Сарагоса през 2014 г.

Opel ще произвежда Mokka в испанския завод в Сарагоса през 2014 г.

140
0

Производството на Opel Mokka идва в Европа. Заводът на Opel в Сарагоса (Испания) ще започне да произвежда успешния малък SUV от втората половина на 2014 г. Ръководството на GM и Opel взе това решение, защото потребителското търсене на модела в Европа е много високо. В същото време ще бъде освободен и допълнителен капацитет за малкия SUV в завода в Бюпюнг (Корея), който в момента е единственият производствен източник.

Решението за Сарагоса следва стратегията на нашата компания да произвеждаме автомобилите си там, където ги продаваме. Огромното търсене на Mokka показва колко привлекателен е нашият автомобил, добавя мощ на продуктовата ни офанзива и осигурява работни места в Европа. Решението ще спомогне за оползотворяването на наличния капацитет в Европа и затова е добра новина за цялата организация – заяви изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман.

В производството в Сарагоса първоначално ще бъдат инвестирани $80 млн. Решението Mokka да се произвежда в Европа помага за запазването на 5800 работни места в завода на Opel в Испания, който в момента се правят Corsa и Meriva.

От премиерата на Opel Mokka през лятото на 2012 г. автомобилът е истински успех. Стилният SUV е много популярен сред клиентите. Mokka е един от най-продаваните три SUV модела на няколко европейски пазара.

Докато първоначалното европейско производство ще бъде на основата на CKD-комплекти (CKD = Completely Knocked Down) с части от Корея, то локализацията постепенно ще расте.

Tова е още един голям ден за Opel – продължи Нойман. – След наскоро взетото решение GM да инвестира 4 милиарда евро в европейските си дейности и допълнителния ангажимент да инвестира 230 милиона евро в развойния център център в Рюселсхайм (Германия), това е още едно доказателство, че сме на прав път.