Начало Автомобили Opel ще произвежда следващото поколение Mokka в Европа

Opel ще произвежда следващото поколение Mokka в Европа

65
0
Mokka,Opel,Opel Mokka

Opel ще произвежда следващото поколение на субкомпактния си кросоувър Mokka в Европа, а не в Корея, където се прави моделът понастоящем. Новината бе съобщена от Томас Седран, член на борда на директорите на Opel, отговарящ за стратегията на компанията.

Понастоящем в концерна обмислят и кои други свои модели биха могли да правят на Стария континент и в Корея. В момента не са взети никакви конкретни решения относно производството.

Стратегическият шеф на Opel вижда нови възможности и за продажбите в Китай, като предлага автомобили под различна марка. Новият кабриолет Cascada например може да се продава под бранда Buick, който също е част от General Motors.

В момента обсъждаме опцията да изнасяме Cascada в Китай, но като Buick. Получихме молба за проучване на въпроса от GM – обясни Седран, като допълни, че не става дума за някакви сериозни количества.

Подобни „замени“ вече са факт – седанът Insignia се предлага като Buick Regal, Astra и Mokka – като Excelle и Encore.

Има пазар за произведени в Германия коли. Не за някакви несметни количества, но е напълно възможно да се реализират 30 000 – 40 000 автомобила – каза още Седран.

Mokka е един от продуктите, за които Opel се надява, че ще привлекат потребители и ще спомогнат за намаляването на финансовите загуби. Продажбите на кросоувъра стартираха през октомври и до края на 2012 г. бяха купени над 5300 броя.