Начало Автомобили Opel стартира производството на новата Meriva в Сарагоса

Opel стартира производството на новата Meriva в Сарагоса

47
0
Opel Meriva

Първата нова Meriva предназначена за продажба – усъвършенствана, по-ефективна, още по-привлекателна и функционална от когато и да било – напусна поточната линия на завода във Фигеруелас през изминалата седмица. Антонио Кобо, управляващ директор на GM Испания, придружен от най-младия и най-възрастния служител на предприятието изведе новия шампион по отношение на гъвкавостта на Opel от поточната линия към изхода на халето.

В допълнение към уникалната гъвкавост малкият еднообемен автомобил на Opel сега се отличава с освежен и още по-ярко изразен дизайн и широка гама от високотехнологични решения, които допълнително увеличават нивото на комфорт и ефективност. Целият спектър от задвижващи агрегати покрива нивото на емисии Euro 6. Това се отнася и за новото поколение дизелов мотор 1.6 CDTI, който е най-тихият и най-ефективен в своя клас. На разположение на клиентите е и инфоразвлекателната система от ново поколение на Opel IntelliLink с по-висока скорост на работа и перфектно интегрираща функционалността на смартфона в автомобила.

Когато бе представено през 2003 година, първото поколение на Opel Meriva на практика създаде сегмента на малките еднообемни модели и установи стандарт за гъвкавост, който бе по-достъпен за масовата публика. Второто поколение, което стана факт през 2010 година, вдигна още по-високо летвата, при това по впечатляващ начин с иновативни системи, които не само допълнително подобряваха гъвкавостта, но и ергономията – като например, задните врати със задни шарнирни механизми и обратно отваряне FlexDoors, които правят достъпа до и слизането от автомобила по-лесно, високо оценената система от задни седалки FlexSpace, изключителните ергономичните предни седалки, множество интелигентни решения за съхранение на различни предмети, както и уникалната интегрирана система на Opel FlexFix за превоз на велосипеди в задната част на автомобила. Тези пионерни решения, които правят актуалната Meriva шампион по отношение на гъвкавостта – факт потвърден от независими експерти в областта на здравето на гърба – в съчетание с по-високата позиция на седалките са ключови за успеха на модела.

Meriva по впечатляващ начин създава стандарти за безопасност, качество и клиентско задоволство. Новата Meriva запазва максималната оценка от пет звезди на Euro NCAP която получи предшественика й. Според анализа TÜV 2014 , публикуван от организацията през декември 2013 година след проверка и инспекция на почти 8 милиона употребявани автомобила от всички видове и марки, Opel Meriva е автомобилът с най-ниско ниво на повреди. В категорията „автомобили на възраст от две до три години“, включващ на практика всички представители на Meriva от второто поколение инспектирани от TÜV, тя победи всички модели на Mazda, Toyota, Porsche, BMW и Audi. В резултат от това Meriva получи оценка “best in quality” (най-добър по отношение на качеството) от всички инспектирани леки автомобили в Германия и съответно стана носител на TÜV Gold Certificate (Златен сертификат на TÜV). Не само професионалистите и експертите на TÜV обаче оцениха по достойнство Meriva, направиха го и нейните потребители: в изследването Vehicle Ownership Satisfaction Study (VOSS) Index на J.D. Power (изследването на J.D. Power за клиентско задоволство) Meriva също остави всички конкуренти зад себе си с невероятната оценка от 80.6 процента. Този факт е от голямо практическо значение, тъй като институтът за пазарни изследвания J.D. Power and Associates измерва задоволството на клиентите, които шофират автомобил на възраст средно от две години и имат съответстващ практически опит с него.

Новата Meriva се предлага с гама от бензинови, LPG и дизелови двигатели, които вече покриват нивата на бъдещия стандарт за емисии Euro 6, който става валиден от септември 2015 година.

Opel Meriva постави стандарт в сегмента (ако не и в цялата индустрия) със своята ергономия, достъпна гъвкавост и качество – отбелязва Антонио Кобо, управляващ директор на GM Испания. – Шофирането на нов модел за първи път от поточната линия е един от най-прекрасните сценарии, които могат да се случат в производствени предприятия като нашето. Той е резултат от много часове усилен труд, споделен талант в търсене на най-добрите решения и естествено работата на много мъже и жени в екип в името на постигането на нашата цел: създаването на най-доброто като цяло. Новата Meriva наистина е по-добра от всякога.