Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Определиха краен срок за правилата за 2017 г.

Определиха краен срок за правилата за 2017 г.

40
0

Шефовете във Формула 1 са обещали да определят окончателните правила за следващия сезон до 29 февруари тази година, съобщава Аутоспорт. Те вече са се срещнали в Милано и са дискутирали промените в регулациите, които ще бъдат изключително големи и трябва да направят спорта по атрактивен.

Домакин на срещата е бил доставчикът на гуми Пирели, като на нея са присъствали спортният директор на компания Пол Хембри, босът Марко Тронкети Провера, и също така управляващия търговските права на Ф1 Бърни Екълстоун, президентът на ФИА Жан Тод и президентът на Ферари Серджо Маркионе. Имало е и няколко представители на пилотите, сред които Себастиан Фетел, Фелипе Маса, Валтери Ботас и Нико Розберг.

Обсъждано е било желанието на пилотите за по-издръжливи гуми, които да позволяват да се натиска по-здраво газта и в по-продължителен период от време. За целта обаче от Пирели са обявили, че искат адекватна тестова програма, за да могат да се справят с изискванията.

По отношение на техническите правила обаче нещата са били доста трудни. Техническите шефове на отборите са били на среща в петък в Лондон и не са стигнали до консенсус с дегелатът на ФИА Чарли Уайтинг. Имало е дори вариант промените в правилата да бъдат отложени за 2018 г., което Пат Саймъндс от Уилямс преди известно време предположи, че може да се случи.

След дискусиите нищо не е било решено окончателно, но все пак били заявени обещания, че правилата ще бъдат изяснени и одобрени до края на този месец.