Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Определиха Райконен за Пилот на деня в Унгария

Определиха Райконен за Пилот на деня в Унгария

79
0

Кими Райконен беше избран от феновете за Пилот на деня в Гран при на Унгария. Пилотът на Ферари завърши 6-и в надпреварата след старт от 14-а позиция.

Кими започна с гумите софт и направи много дълъг първи стинт, след което на два пъти използва гумите суперсофт. В края на състезанието той настигна Макс Верстапен и на няколко пъти се опита да го изпревари.

Холандецът обаче не позволи това да се случи, като веднъж двамата дори се удариха при спирането за втори завой. Кими смяташе, че Макс е виновен са случилото се, тъй като е сменил посоката си на движение 2 пъти, но стюардите не сметнаха така и не наложиха санкция.

Призът беше въведен в спорта от началото на тази година, като първите 10 награди взеха Ромен Грожан (за надпреварите в Австралия и Бахрейн), Дани Квят за състезанието в Китай, Магнусен в Русия, Верстапен в Испания, Канада, Австрия и Великобритания, и Перес в Монако и Баку.

Формула 1 въведе тази награда за 2016 г., която трябва да бъде еквивалент на Играч на мача във футбола и се избира от феновете, които преценяват кой пилот им е направил най-силно впечатление.