Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оптимизъм в Браун Гран при

Оптимизъм в Браун Гран при

41
0

За две титли се бори тимът на Браун Гран при този уикенд в Бразилия на пистата Интерлагос. Но докато за короната при конструкторите на отбора е нужна едва половин точка, то за тази при пилотите битката е далеч по-ожесточена. Двамата състезатели на Рос Браун Дженсън Бътън и Рубенс Барикело са начело в подреждането и са в директен сблъсък, усложняващ се и от шанса на Себастиан Фетел (Ред Бул) да ги предизвика за първото място. В екипа бяха оптимистично настроени преди началото на тренировките на трасето Хосе Карлос Паче, но въпреки това работиха много здраво през първия ден, като Рубенс направи общо 70 обиколки, а Бътън – 74.

Колата бе с по-добро поведение с по-мекия тип гуми, които сложихме към края на работата. Доволен съм от прогреса ни – каза бразилецът, който се радва на особено внимание на Интерлагос.

Част от семейството му е с него на трасето, като баща му – Рубенс старши – си прави компания с таткото на Дженсън Джон Бътън. Всяка поява на Барикело в падока пък се посреща с огромен ентусиазъм от феновете.

– Направихме повече турове от планираното, след като дъждът не бе толкова силен, колкото предвиждаше прогнозата. Автомобилът изглежда върви добре с по-твърдите гуми, темпото е добро. Имах някои проблеми с баланса, когато сложих мекия тип, но се надявам да успея да ги реша – разясни пък англичанинът и своя ден работа.

Бътън трябва да се качи на подиума, за да спечели титлата (без значение къде финишират двамата му съперници). Понастоящем той има аванс от 14 точки спрямо Барикело и 16 пред Фетел при оставащи два старта.