Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо оптимист след петъчните тренировки

Алонсо оптимист след петъчните тренировки

60
0
Фернандо Алонсо

Надеждите, че във Ферари са направили сериозна крачка напред в зимните тестове, се потвърди и горещия петъчен ден в Малайзия. Фелипе Маса записа трето време, изоставайки само на 0,092 сек спрямо Райконен. Фернандо Алонсо пък не успя да намери оптималните настройки, което го остави на четвърто място с малко над 0,4 сек зад водача.

„Колата днес функционираше много добре при всякакви условия днес“, заяви Фернандо Алонсо. „Това са много добри новини за нас. Като цяло пистата тук дава много по-ясна картина за състоянието на колата в сравнение с тази в Австралия. От тази гледна точка за нас бе важно да разберем, дали добрите впечатления от зимата не са били просто илюзия.

При обиколката ми с гумите медиум балансът на колата ми не бе добър, иначе вероятно щях да подобря резултата си така, както стана с твърдите гуми. Тогава може би щях да съм поне две места напред.

Сега трябва да насочим вниманието си към утрешния ден. Всеки един момент може отново да започне да вали. Освен това тук износването на гумите е значително по-сериозно от това в Австралия. Затова вероятно ще има и повече спирания в бокса. Това може да е предимство за нас, ако колата отново функционира по-добре в състезанието, отколкото в квалификацията.

Утре ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си, за да намерим място на първа редица. Тогава, както обикновено, стартът, стратегията и спиранията в бокса ще са ключът към успеха.“