Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оптимизъм във Върджин въпреки последните места

Оптимизъм във Върджин въпреки последните места

33
0

Последни в подреждането от първите изпитания за Гран при на Канада останаха състезателите на Върджин Тимо Глок и Лукас ди Граси.

– Променихме куп неща в аеродинамиката и според мен можем да сме оптимисти. Очакваме условията на трасето да се подобрят, а това ще ни помогне утре. Конкурентите обаче изглеждат силни и имаме да свършим сериозна работа тази вечер, за да стигнем позицията, на която трябва да се намираме – коментира немският пилот.

Ди Граси трябваше първо да научи пистата, тъй като кара там за първи път, но нямаше шанс, след като пропусна първата тренировка заради повреда. Проблемът бе с предна лява спирачка. Следобед бразилецът опита да понавкса изгубеното време, но призна, че е далеч от оптималните реглажи.

– Лукас изпусна цялата сесия заради нещастен проблем с монтирането, а това бе особено разочароващо и за него, и за отбора – обясни техническият шеф Ник Уирт. – В началото трасето бе невероятно мръсно, което въобще не пасваше на пакета ни с ниско аероприлепяне. След това нещата малко се подобриха. Стана ясно и че скоростта ни на правите е по-добра в сравнение с други тренировки – допълни той.