Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите на Гран при на Монако ще подобрят сигурността на трасето

Организаторите на Гран при на Монако ще подобрят сигурността на трасето

108
0
катастрофа,Серхио Перес

Автомобилният клуб на Монако обяви, че ще подобри значително сигурността на трасето в Княжеството, където ще се проведе шестият кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г. Организаторите са провели консултации с техническия делегат на ФИА Чарли Уайтинг. Той бе отправил редица препоръки към тях след състезанието от миналия сезон и АСМ ще ги изпълнят.

Основните промени ще са на мястото, където Серхио Перес катастрофира тежко миналия сезон. Мексиканският пилот на Заубер се удари много лошо минути преди финала на квалификацията – той изтърва контрола над колата си на излизане от тунела и се разби странично в предпазните бариери на шикана.

Състезателят моментално бе закаран в болница, където установиха, че за щастие няма никакви сериозни контузии.

Именно на мястото на катастрофата на Перес ще са някои от основните промени по трасето.

Проведохме лазерно проучване на настилката с помощта на специализирана компания. Коригирана е неравност на пътя, както и някои бордюри. Мантинелата се мести назад с 14,6 метра. Изходът на питлейна ще бъде по-широк (от 10 на 20 метра), така че автомобилите да се връщат на пистата с по-висока скорост – се казва в изявлението.

По пистата ще има и други промени, като например подмяна на определени части от асфалта с по-абразивен (като този на Пол Рикар).