Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите на Гран при на Русия изтърваха срока за подаване на заявление...

Организаторите на Гран при на Русия изтърваха срока за подаване на заявление за участие

86
0
Гран при на Русия,Сочи

Организаторите на Гран при на Русия, която е планирана да се проведе догодина в Сочи, изтърваха срока за подаване на заявление за участие. Руската автомобилна федерация е трябвало да подаде документите до 31 юли. Организацията не го е сторила заради проблеми с промоутърите JSC Омега.

В Сочи се готвят да посрещнат Формула 1 през 2014 г., като работата по трасето там продължава. Състезанието бе планирано да се състои след зимните олимпийски игри, като организаторите съобщиха, че датата му вероятно ще е 19 октомври.

При така стеклите се обстоятелства руската федерация ще се опита да изтъкне форсмажорни причини за изпускането на срока.

Заявлението до ФИА за включване на Гран при на Русия в календара на Формула 1 за 2014 г. не бе изпратено навреме, тъй като JSC Омега не изпълниха необходимите условия – се казва в изявление на федерацията. – Те не подписаха договор с организатора на надпреварата, не подписаха съгласие за пускане на заявлението и не платиха таксата към ФИА за включване на старта в F1 календара. Руската автомобилна федерация ще се обърне към ФИА за включване на надпреварата при форсмажорни обстоятелства, когато промоутърът изпълни необходимите формалности.

Календарът за следващия сезон на Формула 1 е крайно сложен заради включването на още две надпревари (освен Русия) – Ню Джърси в САЩ и Австрия. Гран при на Индия отпадна от листата за догодина, стартът в Корея също е под въпрос.