Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите от Ню Джърси настояват, че всичко за втората Гран при на...

Организаторите от Ню Джърси настояват, че всичко за втората Гран при на САЩ върви по план

35
0
Формула 1

Организаторите на втората надпревара от Формула 1 в САЩ, наречена Гран при на Америките, отговориха на репликата на управляващия търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун за това, че може състезанието да се отложи за 2014 г. Предвидено е то да влезе в календара за догодина, но англичанинът подхвърли, че включването му не е сигурно.

Всъщност съществуват твърдения, че Бърни споменава проблеми на други места, за да отвлече поне малко вниманието от Бахрейн, където този уикенд трябва да се проведе четвърти кръг от шампионата за 2012 г. Тежката политическа ситуация в кралството, непрекъснатите сблъсъци на демонстранти и полиция, както и инцидентът с четирима механици на Форс Индия, попаднали точно в такъв протест, съсредоточиха вниманието на всички в и около спорта. Самият Екълстоун многократно повтори, че ситуацията в кралството е спокойна, Формула 1 е спорт и няма общо с политиката и че всичко с надпреварата там ще е наред.

Дори при това положение обаче промоутърът от Ню Джърси Лео Хиндри младши предпочете да отговори и настоя, че няма никакви закъснения.

Всичко за нашата Гран при върви по план, за да се състои през юни 2013 г. Боксовете и други постоянни постройки са в напреднал стадий на строеж. Продължаваме с пистата и цялата останала необходима инфраструктура, нужна за едно невероятно състезание след 14 месеца – заяви той пред Спийд. – Работим в близко сътрудничество с Бърни Екълстоун и Формула 1, за да осигурим успех на начинанието.

Гран при ще се завърне в САЩ още тази година, но на пистата до Остин в Тексас. Кръгът там е предвиден за ноември.