Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите от Силвърстоун подготвени за извънредни мерки при силен дъжд

Организаторите от Силвърстоун подготвени за извънредни мерки при силен дъжд

36
0
ФИА,Формула 1

Организаторите на Гран при на Великобритания са подготвени в случай на лошо време, каквото метеоролозите предвиждат за идващия уикенд. Днес на трасето и около него вали, като някои от отиващите към Силвърстоун вече съобщиха за задръствания по пътя.

Дъжд ще вали през повечето време днес и в неделя на Силвърстоун, събота ще е единственият ден без толкова сериозни валежи, твърдят прогнозите. Именно заради това организаторите са готови да предприемат извънредни мерки (чиято стойност може да възлезе на 1 милион британски паунда) в опит да предотвратят хаос.

Опитваме се да вървим преди събитията и имаме планове – заяви председателят на Силвърстоун Ричард Филипс. – Дали ще ги използваме или не ще се реши в течение на уикенда. Ситуацията се преценява на всеки четири часа. Разполагаме с много асфалтирани паркинги, но някои са на тревни площи. Статутът на вторите може да се промени. Определено биха издържали ден, ако вали сериозно, но нашата цел е да изкарат и трите дни на уикенда. Може да се наложи да сгъстим колите на асфалтираните паркинги. По-скоро бихме направили това, ако се наложи, за да сме сигурни, че хората ще могат да излязат, а няма да се борят в калта – допълни той.

Според предварителните изчисления на Силвърстоун се очакват 125 000 души в неделя – най-голямата публика за британската Гран при. За петък и събота до момента е пресметнато, че на трасето ще има 80 000 зрители.