Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите от Силвърстоун увериха феновете, че в неделя няма да има проблеми

Организаторите от Силвърстоун увериха феновете, че в неделя няма да има проблеми

30
0
задръстване,Силвърстоун

Организаторите на Гран при на Великобритания от пистата Силвърстоун увериха феновете с билети, че утре няма да има проблеми с придвижването и паркирането им преди деветия кръг от световния шампионат на Формула 1. Те обаче направиха уточнението, че всички, пътуващи към трасето, трябва да предвидят повече време (за всеки случай) и да се комбинират по коли, ако е възможно.

Изявленията идват ден, след като бе отправен друг призив – запалянковците с билети за паркиране около пистата да не пътуват за Силвърстоун в днешния ден, когато се проведе квалификацията за състезанието. Причината бяха петъчните задръствания и трудности с паркирането. Организаторите сега са убедени, че ще се справят с предизвикателството и очакваните 125 000 зрители.

От Силвърстоун бихме искали да благодарим на хората, последвали съвета ни от петък вечер, които не дойдоха в събота на пистата. Това бе изключително тежко решение, разочаровало много хора. То обаче даде шанс на всички на трасето да поправят и подготвят несигурните доскоро паркинги и те ще могат да бъдат използвани в деня на надпреварата – се казва в изявление от пистата.

В съветите към феновете са включени и тези да се пътува при възможност с превозни средства 4х4 или мотоциклети.

Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун пък защити организаторите. Той заяви, че шефовете на пистата не бива да бъдат критикувани заради случилото се на Силвърстоун.

Аз съм наистина, наистина разстроен заради феновете, но ако в действителност вие управлявахте състезанието, какво щяхте да направите? Какво можеха да сторят хората от Силвърстоун? Те вероятно не могат да предвиждат дъжда – каза Екълстоун, който при предишния подобен случай през 2000 г. бе особено критичен към организаторите. – Честно, наистина смятам, че никой не е очаквал количеството паднал дъжд. По същата логика могат да се критикуват властите на други места в Англия, тъй като видях наводнения, потънали във вода къщи и магазини, изоставящи колите си хора. И аз не очаквах нещо такова – допълни той.