Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите от Сингапур отричат да са сключили сделка с Екълстоун

Организаторите от Сингапур отричат да са сключили сделка с Екълстоун

43
0
Гран при на Сингапур

Организаторите на Гран при на Сингапур отрекоха да са сключвали сделка с Бърни Екълстоун за петгодишно продължение на договора им за домакинство на кръг от световния шампионат на Формула 1.

Управляващият търговските права на спорта заяви, че е постигнато споразумение и е особено доволен, че един от стартовете, които най-много харесва, ще продължи да е част от първенството. Англичанинът обясни, че са преодолени всички пречки и е новият контракт е готов да бъде подписан.

От Сингапур обаче потвърдиха само, че са получили формално потвърждение от Екълстоун, но не са съгласни с всички условия, посочени в договора. При това положение дискусиите продължават, заявиха организаторите.

Предложеното от Формула Уан Администрейшън е недостатъчно да ни накара да се обвържем с нов петгодишен контракт – се казва в официалното изявление.

Първоначалната сделка (също за 5 години) изтича след състезанието тази година (което трябва да се проведе през септември). Преговорите за евентуално продължение вървят вече повече от година. В Сингапур (както и всички останали организатори) искат по-голяма сигурност на вложението си. Смята се, че провеждането на надпреварата струва около 40 млн. долара на година.