Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите от Валенсия се опитват да договорят по-ниска домакинска такса

Организаторите от Валенсия се опитват да договорят по-ниска домакинска такса

38
0
Валенсия,Гран при на Европа

Регионалният президент на Валенсия Алберто Фабра се опитва да намали домакинската такса на града за провежданото там състезание от Формула 1. Той води преговори с управляващия търговските права на Гран при Бърни Екълстоун и желанието на организаторите (както и на тези на доста други стартове) е да свали в известна степен разходите.

Изявлението бе направено от генералния секретар на района Серафин Кастелано и цитирано от местните медии.

Формула 1 е много важна не само от имиджова гледна точка, но и заради икономическото й влияние, създаването на работни места и съответно поток на средства в региона на Валенсия – допълва Кастелано.

В момента Испания е единствената държава, където се провеждат две надпревари от световния шампионат (втората е на пистата Каталуния до Барселона). Твърди се, че те ще се редуват от догодина в календара, като надпревара във Валенсия ще има отново през 2014 г.

Икономическата ситуация в цяла Испания е много сложна и това води до съкращаването на всякакви разходи. Районът пръв от всички области в страната потърси финансова помощ от Мадрид и използва няколко държавни заема, за да покрие задълженията си през първата половина на 2012 г.