Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите в Австралия съгласни да изтеглят състезанието през 2016 г. по-рано

Организаторите в Австралия съгласни да изтеглят състезанието през 2016 г. по-рано

26
0

Организаторите на Гран при на Австралия обявиха, че са съгласни да приемат по-ранно провеждане на състезанието през следващата година. Според предварителния календар на Ф1 надпреварата в Мелбърн трябва да открие сезона и да се проведе на 3 април. Управляващия търговските права в спорта Бърни Екълстоун обаче обмисля възможността състезанието на Албърт парк да бъде изтеглено напред.

Според информация на motorposrt.com британският милиардер първоначално е искал състезанието да бъде изтеглено със седмица напред за 27 март, но това беше отхвърлено от организаторите заради съвпадането на датата с Великден и напускането на града от страна на много местни жители. Затова сега изглежда, че то ще бъде изместено за 20 март, като не е изключено дори вариант за 13 март.

„Не е проблем състезанието да бъде изместено напред, заяви изпълнителният директор на Гран при на Австралия Андрю Уесткът пред местното издание Fairfax media. – Ще го подготвим за която и да е дата, пасваща на глобалния календар на Ф1, с изключение на Великден. Непредубедени сме, но насрочването на състезанието за Великден е недопустимо.”

Окончателният вариант на календара ще бъде одобрен от Световния съвет на ФИА и обявен на 30 септември.