Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите в Бахрейн приветстваха изявленията на ФИА и Екълстоун

Организаторите в Бахрейн приветстваха изявленията на ФИА и Екълстоун

37
0
Гран при на Бахрейн

Организаторите на Гран при на Бахрейн приветстваха изявлението на ФИА, потвърждаващо провеждането на четвъртия кръг от Формула 1 за 2012 г. на пистата Сахир.

Те пуснаха свое комюнике, в което твърдят категорично, че ситуацията в кралството няма да попречи на надпреварата.

Бахрейн Интернешънъл Съркюит приветства заявеното от ФИА във връзка с кръга в страната ни през следващата седмица заедно с допълнението, предоставено от носителя на търговските права след толкова медийни спекулации. Сигурността в страната е достатъчна за провеждането на голямо спортно събитие. Това становище бе дадено от редица опитни лица в и извън бахрейнското правителство – се казва в съобщението.

Отново се повтаря, че подготовката за старта от F1 върви спокойно и по план, както и че организаторите и пората в Бахрейн нямат търпение да посрещнат спорта след няколко дни.

Въпреки всички уверения отборите от Формула 1 все пак ще вземат изключителни предохранителни мерки.

Възприемаме сигурността на служителите си изключително отговорно и затова ще бъдат взети допълнителни мерки – коментира пред агенция Ройтерс шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер.

Засилена охрана и подобни предохранителни действия не са непознати за Формула 1. Най-често подобни неща се случват в Бразилия, където често се случва хора от спорта – представители на екипи, журналисти, фотографи и т.н. – да стават жертва на въоръжени обири. Преди време само опитният шофьор на служебния автомобил, в който се возеха Дженсън Бътън, баща му Джон и още двама души, измъкна цялата група при забелязан опит за подобно действие.