Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите в Индия ще плащат данъци за домакинството на F1

Организаторите в Индия ще плащат данъци за домакинството на F1

51
0

Върховният съд в Делхи постанови, че организаторите на Гран при на Индия трябва да плащат данъци за 3-те домакинства на състезанието от Формула 1 от 2011 до 2013 г.

Страната прие състезанията на пистата Буд, притежавана от Jaypee Group, но заради финансови проблеми и липсата на достатъчно голям интерес в страната, състезанието отпадна от календара.

След дълъг съдебен процес, върховният орган реши, че в този период Формула 1 е била „място на стопанска дейност“ в Индия и печалбата от това е облагаема с данъци. А място на стопанска дейност в Индия се счита всеки фиксиран бизнес, който е извършван изцяло или частично от международно предприятие, работещо на територията на страната.

Предстои да бъде решено какъв ще бъде размера на данъка, като според изданието Business Standard данъкът ще бъде начислен на 40% от общата печалба на организаторите за 3-те сезона. Върховният съд реши също така, че плащанията от Jaypee Group към FOM (Formula One Management) за използването на символите и логата на F1 ще бъдат считани като бизнес приходи.