Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите в Индия отхвърлиха слуха, че няма да провеждат F1 старт догодина

Организаторите в Индия отхвърлиха слуха, че няма да провеждат F1 старт догодина

96
0
2011,Гран при на Индия,Себастиан Фетел,събота

Организаторите на Гран при на Индия отхвърлиха появилия се слух, че догодина няма да провеждат кръг от Формула 1 и че са пред фалит. От пистата Буд Интернешънъл заявиха, че спекулациите са злонамерени и нямат абсолютно никакво основание.

Споразумението ни с Формула Уан Мениджмънт е да провеждаме състезания от F1 на пистата Буд Интернешънъл до 2015 г. и възнамеряваме да изпълним това. Няма никаква причина да се отказваме от домакинството на F1 старт – заяви говорителят на Джайпее Спортс Интернешънъл Аскари Заиди в специално изявление.

В него се допълва, че трасето търси варианти да домакинства и други събития, включително мотоциклетни надпревари.

Тазгодишната Гран при на Индия е на 27 октомври. Календарът за 2014 г. все още не е утвърден окончателно. Новите попълнения в него ще са Русия и Ню Джърси, което означава, че ако останат всички настоящи стартове, то списъкът ще набъбне до 21 надпревари.

Слухът, който предизвика реакция от страна на организаторите на състезанието в Индия, бе, че те са близо до фалит. Последно корейците и китайците опитаха да намалят годишната си такса и преговаряха с Бърни Екълстоун за това. Трасетата получават единствено приходите от входни билети. Това е една от причините за нарастването на цените, водещо до отлив на фенове от множество писти.