Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите в Маями намалиха с 40% цените на билетите

Организаторите в Маями намалиха с 40% цените на билетите

1054
0
Гран при на Маями, Маями
снимка: Пирели

Организаторите на Гран при на Маями намалиха цените на билетите с 40% в последния момент преди надпреварата, която е пети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2023 г.

Собствениците на търговските права на Формула 1 от Либърти Медия от момента, когато влязоха в спорта, искат да правят повече състезания в Съединените щати. В календара на настоящата състезателна година има три – Гран при на Маями, на САЩ на пистата Circuit of the Americas и на Лас Вегас. Повечето хора обаче могат да си позволят да гледат една надпревара годишно на живо. Цените на билетите са сериозни, а допълнителните разходи като път и престой увеличават много стойността на преживяването. А въпреки покачването на интереса в Съединените щати, аудиторията все още не е достатъчна, за да не се притесняват и трите старта от липса на зрители.

Тазгодишната върхова атракция очевидно ще е Лас Вегас. За промотирането на това състезание ръководството на Формула 1 от страна на Либърти Медия не пести усилия. Лично президентът и CEO на спорта Стефано Доменикали и президентът на Либърти Грег Мафей участват в рекламирането му. Голяма част от американските зрители, решили да отида на живо на F1 състезание, ще предпочетат Лас Вегас. От това страда Маями.

Единственият американски пилот във Формула 1 в момента е Логан Сарджънт от Уилямс. Той е роден във Форт Лодърдейл, Флорида и затова Гран при на Маями е състезанието, което в най-голяма степен е домашно за него

„Хубаво е да се прибереш вкъщи. След Баку дори имах възможност да изкарам няколко дни вкъщи, да се възстановя напълно. Естествено, че очаквам уикенда с нетърпение, макар да знам, че ще е труден. Не познавам трасето, но въпреки това съм в отлично настроение!“, коментира Сарджънт.

„Аз започнах да се състезавам на пистата Хоумстед Маями Спийдуей, която е на 10 минути от тук. Ходехме с баща ми и братята ми. От деца обичахме автомобилния спорт, да се състезаваме, адреналина и в крайна сметка това се превърна в кариера. А сега съм в Маями, където ще карам за първи път като пилот от Формула 1.“

„Тук много ми харесва. Сигурно вече 1000 души ми звъняха за билети! Е, не 1000, разбира се, но поне стотина… Да вземеш билети обаче не е толкова лесно, колкото всички си мислят“, засмя се Сарджънт.