Начало Рали Организаторите в Мексико се подготвят за най-дългото рали в историята си

Организаторите в Мексико се подготвят за най-дългото рали в историята си

51
0
рали Мексико,Себастиен Льоб

Рали Мексико ще надхвърли 400 километра състезателна дистанция за първи път в историята си. Състезанието е трети кръг от световния шампионат за 2012 г. и организаторите се подготвят за най-дългата си надпревара досега. То ще се проведе от 8 до 11 март.

7 от отсечките остават непроменени в сравнение с миналия сезон, включително суперспециалните и улични етапи в Гуанахуато и Леон. Други 7 обаче имат промени и надпреварата ще е с цели 143,46 км по-дълга от предходното си издание. Цялата състезателна дистанция възлиза на 407,87 км. Най-голяма част от тях се падат на втория ден, когато екипажите ще трябва да преодолеят 183,80 км.

Най-голямата промяна в маршрута е в отсечката Гуанахуато, която се провежда последната сутрин (в неделя). Тя е най-сериозно увеличена – от 29,30 на цели 54,30 км.

Нови за 2012 г. са етапите Лас Минас и Лос Мексиканос. Те ще бъдат преминавани по два пъти в първия ден от надпреварата. Ралито обаче стартира в четвъртък (8 март) с квалификационната отсечка – новост във WRC, която се проведе за първи път в Швеция.