Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите в Мексико увеличават местата за зрителите

Организаторите в Мексико увеличават местата за зрителите

38
0
Мексико,Розберг,фенове

Организаторите на Гран при на Мексико предвиждат за 2016 г. увеличаване на местата за зрители. През миналия сезон страната се завърна като домакин на Гран при след 23 годишно отсъствие на пистата Ерманос Родригес и състезанието имаше изключителен успех, като трибуните бяха изпълнени до краен предел.

За уикенда присъстваха общо 336 174 фена, с което състезанието се нареди на второ място по посещаемост след Британската Гран при. Затова президентът и изпълнителен директор на промоутърската компания CIE, която се занимава с организирането на надпреварата – Алехандро Соберон, очаква още по-добро събитие през 2016 г.

„Много бяхме щастливи от начина, по който протече уикендът миналата година, но винаги има области, в които нещата трябва да се подобряват, заяви Соберон. Билетите за тази година се продават от 3 седмици и вече на 80% сме изпълнили целите си.

Има голям интерес от чужденците да дойдат на състезанието – те са повече спрямо миналата година. Затова предвиждаме малко увеличаване на капацитета на трибуните. Нямам съмнение, че ще имаме солидна продажба на билети.“

Соберон отбеляза също така, че икономическият ефект от състезанието към икономиката в Мексико е бил в размер на внушителните 232,8 милиона долара.