Начало Рали Организаторите в Португалия отмениха три отсечки

Организаторите в Португалия отмениха три отсечки

45
0
Мико Хирвонен

Трите отсечки от втората половина на втория ден на рали Португалия бяха отменени от организаторите с оглед сигурността на участниците. Голяма част от пилотите имаха сериозни проблеми в първите три днес, мнозина отпаднаха, а всички повтаряха един след друг, че карането в дъжда и мъглата е безумно трудно. Състезателите се опитваха да оцелеят вместо да гонят времена в етапите.

Така в края на втория ден от четвъртия кръг на WRC за 2012 г. начело е Мико Хирвонен (Ситроен) пред Евгени Новиков и Мадс Остберг.

Лидерът във временното генерално класиране заяви, че ще даде всичко от себе си, за да не допусне грешки, каквито извадиха от борбата съотборника му Себастиен Льоб и пилотите на Форд Яри-Мати Латвала и Петер Солберг.

В момента сме в добра позиция и ще е важно да намерим приличен ритъм. Имаме шанс да спечелим, така че трябва да извлечем максимума от тази възможност, да сме стабилни и да не правим глупави грешки. Днес карах наистина бавно, но мъглата бе такава, че на моменти едва се виждаше на 10 метра напред. При такава кал и дъжд единствената ни мисъл бе да няма пропуски – заяви Хирвонен.

Ужасните метеорологични условия принудиха организаторите да отменят трите етапа. Първо те решиха, че десетият етап няма да се кара, след като малък поток преля и наводни една от връзките на трасето. Впоследствие ситуацията и за останалите две не се подобри, което наложи и тяхното елиминиране.