Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Организаторите в Сочи доволни от напредъка по пистата за F1

Организаторите в Сочи доволни от напредъка по пистата за F1

47
0
Гран при на Русия,Сочи

Организаторите на първата в историята на Формула 1 Гран при на Русия в Сочи са изключително доволни от развитието на проекта. Те съобщиха, че комплексът, в който се помещава рейс контролът, навлиза във финален етап на конструкция.

Сочи има предварителен договор за домакинство на старт от F1 през 2014 г. Пистата се строи в комплекса, който ще бъде използван и за зимните олимпийски игри през същата година.

Работата по питовете и прилежащата им инфраструктура пък ще започнат през пролетта на 2013-а. Конфигурацията е с дължина от почти 6 километра.

– Много от съоръженията за Олимпиадата са вече готови, някои се строят, а пистата е в активна фаза от създаването си. Екипите правят добър прогрес с подготовката за асфалтовите слоеве. На някои места дори бе поставен първият слой – се казва в изявление на организаторите.

Трасето е дело на немския архитект Херман Тилке, който създаде всички нови писти от края на 90-те години на ХХ век досега, влезли в календара на Формула 1. Той заяви от своя страна, че работата върви по план, особено като се има предвид какъв труд се влага в олимпийските съоръжения.