Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още един добър финал за Лотус

Още един добър финал за Лотус

67
0
Тони Фернандес,Хейки Ковалайнен

Историческата първа Гран при на Корея приключи почти по тъмно на новата писта Йонгам след почти три часа каране. Хейки Ковалайнен се възползва от множеството инциденти в надпреварата и стигна 13-о място. Ярно Трули обаче бе един от отпадналите, но не заради удара му с Бруно Сена (Испания Рейсинг), а заради поредните проблеми с хидравликата.

– Още един отличен резултат за отбора. В толкова сложни условия хората допускат грешки. Състезанието определено ми допадна, а и нямах никакви проблеми, с които да не се справим – отборът взе правилните решения в точните моменти. Сега тръгваме за Бразилия, предстоят ни още два старта, за да утвърдим позицията си на най-добрия нов отбор този сезон – коментира Ковалайнен.

Италианският му съекипник от своя страна сподели, че е усетил възможни проблеми с хидравликата още докато се е движел зад колата за сигурност. Отборът опита да го върне на трасето, но Трули скоро се прибра окончателно в бокса.

– Ден със смесени емоции за нас. Още един великолепен финал и прекрасна надпревара от страна на Хейки в много трудни условия. Ситуацията обаче бе разочароваща за Ярно, който претърпя още една хидравлична повреда. Като цяло обаче страхотен уикенд за нас. И в квалификацията, и в състезанието бяхме най-добри от новите екипи и запазихме десетото си място, а това винаги е основната ни цел – сподели техническият шеф Майк Гаскойн.