Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още един кандидат за второто място в Торо Росо

Още един кандидат за второто място в Торо Росо

78
0

Още един кандидат за второто титулярно място се появи в последните часове. Според немското издание Auto Bild това е Александър Албон. 22-годишният британец от тайландски произход се състезава във Формула 2 и в момента заема 2-ото място в шампионата, зад лидера Джордж Ръсел.

Албън има връзка с Ред Бул от миналото, като през 2012 г. беше включен в програмата за млади пилоти на отбора на Дитрих Матешиц. През тази година Албон пък работеше на симулатора на Мерцедес в Бракли.

Той обаче подписа договор с тима на Nissan e.dams за следващия сезон във Формула Е и това може да бъде сериозна пречка за това да участва във Формула 1 за Торо Росо. Няколко от състезанията в двата шампионата през 2019 г. съвпадат.

За момента най-големи шансове за второто място в екипа от Фаенца изглежда има сегашният титуляр Брендън Хартли, който в последните състезания подобри представянето си. Вариант също е Паскал Верлайн, който обаче според думите на Хелмут Марко да бъде нает германецът е много малко вероятно да се случи.