Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още една обиколка щеше да ми дойде перфектно, засмя се Бътън

Още една обиколка щеше да ми дойде перфектно, засмя се Бътън

52
0
Дженсън Бътън

Още една обиколка щеше да е перфектно допълнение, усмихна се след Гран при на Великобритания Дженсън Бътън.

Световният шампион за 2009 г., който кара този уикенд със специална розова каска, а трибуните бяха изпъстрени с хора, облечени в розово или просто с нещо розово в тях в памет на баща му Джон, финишира четвърти в домашната си надпревара. Той така и не стигна подиума на Силвърстоун, а бе наистина близо до него – на финала бе на по-малко от секунда зад Даниел Рикиардо.

Атакувах максимално през цялото състезание, но особено много в последните 20 обиколки. Още една обиколка щеше да ми дойде перфектно. Беше обиколката, която загубихме в началото на състезанието! Мисля, че пресякох финала на 0,8 сек зад Даниел. В още един тур с DRS нямаше да е трудно, но положението е такова, каквото е. Не стана, но дори и така победихме един Ред Бул и едно Ферари. Това е крачка напред – коментира англичанинът.

Дженсън каза още, че в сравнение с Уилямс например Макларън имат много работа по автомобила си:

Валтери [Ботас] беше 13-ти или 14-ти на стартовата решетка, вижте какво направи. Предстои ни много работа. Но бих казал, че направихме крачка напред. Беше страхотно да се боря с Фернандо [Алонсо], както и да успея да се откъсна от Себастиан [Фетел] накрая. Четвърто място не е лошо постижение. Смятам, че можем да сме доволни от уикенда си. Поздравления и за Люис [Хамилтън]. Казах преди дни, че ако има един човек, който нямам нищо против да спечели, то това е Люис. Фантастично е за феновете, както и за шампионата. Чувствах публиката, а това да води британец, а друг да се бори за трето място е повече от прекрасно.

Англичанинът допълни, че резултатът ще ободри всички в Макларън и ще им даде нови сили да се борят. Според него екипът имаше нужда от подобно постижение, като се има предвид, че сезонът не върви както трябва.

Хубаво е, че стигнахме такава позиция на високоскоростна писта – този тип не са ни силната страна напоследък. Е, никъде не сме особено силни, но на такива трасета ни е още по-трудно. Днес свършихме добра работа. Няма да се отказваме. Важно е да постигнем напредък. Няма да спираме развитието – каза още Бътън.