Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още наказания за пилотите на Ред Бул

Още наказания за пилотите на Ред Бул

38
0

Пилотите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Данил Квят ще получат още наказания преди утрешната Гран при на Италия на Монца. Спортният директор на тима Кристиан Хорнер вече потвърди преминаването към 6-и двигател с вътрешно горене за двамата пилоти, което означаваше изместване с 10 места назад в решетката.

Сега се оказва обаче, че Рикиардо ще използва и 5-и турбо, MGH-H и MGU-K за сезона при разрешени по 4. Това ще означава още 15 места назад в решетката. Квят пък ще получи още 5 места санкция за използването на 5-о турбо. Освен това тимът има намерение да пусне в действие и 7-и двигател с вътрешно горене за уикенда за двамата.

Това на теория ще означава по още 10 места назад на старта, но според новите правила те няма как да бъдат изпълнени и така тимът и пилотите няма да загубят нищо. Напротив, те ще спечелят, тъй като ще могат да използват тези два почти нови двигателя (6-и и 7-и за сезона) в следващите състезания в Сингапур и Япония без наказания. За състезанието в Русия вече се очаква новата подобрена версия на мотора от страна на Рено и там ще се наложи нова смяна.

Интересни тактически подход ще приложат и в Торо Росо. Двигателите и на двамата пилоти Карлос Сайнц и Макс Верстапен ще бъдат сменени . За Макс това ще означава 10 места назад, а за испанеца 20, тъй като за него това е втора смяна за уикенда. И двамата обаче няма да загубят особено, тъй като и без това колата им не позволява да се класират в топ 10. За сметка на това за самото състезание те ще разполагат с нови задвижващи системи.