Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още нови компоненти за Заубер в Испания

Още нови компоненти за Заубер в Испания

64
0
Серхио Перес

Гран при на Испания е поредното предизвикателство за отборите в световния шампионат на Формула 1. В екипа на Заубер ще дадат максимума от себе си, за да реализират потенциала на своите болиди С30.

Първо ще трябва да видим как ще се държат гумите на Каталуния, защото тестовете там бяха през зимата. Трети завой в частност натоварва много сериозно предната лява част на колата. Така че ще следим представянето и износването в петък, но пистата до Барселона е със сравнително висока средна скорост и би трябвало да пасне на автомобила ни – сподели техническият директор на швейцарците Джеймс Кий.

Заубер ще имат големи аеродинамични подобрения за петия кръг от сериите – напълно ново предно крило, обновени кутии за спирачните апарати, новости по пода. Ще тестват отново и новата си изпускателна система.

Всеки отбор и пилот познава пистата в Барселона безкрайно добре. Автомобилът ни вървеше чудесно там по време на тестовете през февруари и март. Следващия уикенд обаче ще е важно да се съсредоточим върху настройването на колата с новите компоненти, като целта подобрение на класирането и в квалификацията, и в надпреварата. Пистата е интересна комбинация от високо, средно и нискоскоростни завои. Последният сектор, който е сравнително бавен, може да се окаже по-труден за нас. В миналото изпреварванията на Каталуния бяха особено трудни, но вярвам, че DRS ще ни помогне да направим вълнуваща Гран при – коментира Камуи Кобаяши.

Съотборникът му Серхио Перес от своя страна ще се стреми да спечели първи точки във Формула 1 в Испания.

Безкрайно съм мотивиран, а и харесвам много пистата до Барселона. Освен това там винаги съм се справял добре в предишните серии. В Турция просто не успяхме да покажем потенциала си, така че се надявам това да се случи в Испания – допълни мексиканецът.