Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още обиколка-две и можех да загубя подиума, призна Алонсо

Още обиколка-две и можех да загубя подиума, призна Алонсо

57
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо изправи тифозите на Монца на крака с невероятния си старт, повеждайки в Гран при на Италия днес. Ферари обаче нямаха достатъчно скорост, за да постигне миналогодишния си успех и да спечели, но испанецът все пак се качи на подиума и запалянковците бяха щастливи дори от третото му място.

Двукратният световен шампион се поклони от почетната стълбичка на запалянковците, скандиращи името му, но бе пределно искрен след това, признавайки, че е имал и малко късмет, за да стане трети в надпреварата.

Още една-две обиколки и можех да загубя подиума, защото Люис [Хамилтън] бе значително по-бърз от мен. Затова имахме и малко късмет, включително заради битката му с [Михаел] Шумахер, тъй като в нея той загуби страшно много време. Ние в частност използвахме потенциала си на максимум и съответно изкарахме доста плавно състезание без особени проблеми – коментира испанецът.

Що се отнася до старта му, той отбеляза, че напоследък прави определено добри потегляния от грида, но ситуацията зависи от конкретното трасе.

Тук на Монца има достатъчно място да изпревариш съперниците на отиване към първия завой. Не е като на Спа, където освен това бях осми и пред имаше страшно много пилоти. Очевидно обаче не бяхме достатъчно бързи, за да се борим за победата. Въпреки всичко надпревара бе фантастична и взехме подиум, а това е великолепно, особено като се има предвид под какво напрежение бяхме през целия уикенд тук. Нямах какво да губя в битката със Себастиан [Фетел], така че когато се наложи да се защитавам може би бях малко по-твърд, отколкото по принцип съм – с усмивка допълни Фернандо.