Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още отбори са на път да последват Уилямс

Още отбори са на път да последват Уилямс

14
0

Ако не бъде намерено бързо някакво решение на дискусиите във Формула 1, Форс Индия и Браун GP може да са следващите отбори, които да потвърдят участие през 2010 година.

Някои смятат, че настоящата криза е почти приключила след срещата в Лондон, като ФОТА представи компромисно решение, което може да бъде прието от Макс Мозли. Но докато крайният срок (29 май) наближава, то всякакви закъснения в дискусиите може да резултират в потвърждаване на участие от страна на Форс Индия и Браун GP, което автоматично означава противоречия с ФОТА.

Стана ясно, че когато сър Франк Уилямс и Адам Пар са били помолени да напуснат срещата в сряда, Форс Индия и Браун не са пожелали да се присъединят към другите членове на ФОТА при гласуването за изключване на Уилямс.

Междувременно вероятно ще се достигне до компромисно решение, като за това изглежда, че всички трябва да благодарят на Норберт Хауг от Мерцедес и Мартин Уитмарш от Макларън. Става дума за таван от 100 милиона евро, което е доста над 45-те милиона, които бяха първоначално обсъждани.