Начало Автомобили Още по-брутален SLK от Рекс Ацелеро

Още по-брутален SLK от Рекс Ацелеро

120
0

С новата си разработка тунинг специалистите от Рекс Ацелеро се опитаха да отговорят на въпроса как би изглеждала лимитираната „черна серия“ на Мерцедес-Бенц SLK 55 AMG след появата на SL 65 AMG Black Series. Творението на Рекс Ацелеро наподобява особено много предницата на по-големия брат на SLK – SL и определено няма как да изглежда по-„мусколесто“.

Но тъй като автомобилът на снимките не е напълно готовият за производство модел, той не разполага с дифузьор. Такъв обаче ще бъде инсталиран на серийния модел, като материалът, от който той ще бъде изработен, очаквано е карбон. Това най-вероятно ще се случи през месец Септември.

Заради солидните разширения на калниците съответно са порастнали и гумите на модела, а пружините на окачването са по-твърди и са произведени от фирмата H&R.

Въпреки че няма да разполага с двигателя на черната серия, който има 400 к.с., моделът ще бъде оборудван с по-маломощната версия на 5.4-литровия V8 на AMG, който има 367 „коня“. Калифорнийските специалисти обаче смятат да го оборудват с компресор, който да докара максималната мощност до 500 к.с.