Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Още повече увереност за Бътън

Още повече увереност за Бътън

47
0

Дженсън Бътън бе изключително щастлив от факта, че успя да спечели четвърта победа от пет старта досега този сезон. Британецът бе особено доволен, че е успял да спечели в уикенд, в който бяха направени толкова много промени по всички коли в решетката.

Въпреки че първоначално идеята на тима бе и двете коли да спират по три пъти в бокса, в последствие инженерите на Бътън решиха да променят неговата стратегия, пропускайки едно спиране.

„И двамата се бяхме насочили към три спирания, но после те промениха моята стратегия. Трите стопа бяха най-бързата стратегия, според нас и аз не бях сигурен какво ще се получи с две спирания. Когато дозаредиха колата ми, аз я почуствах доста, доста тежка и не мислех, че ще успея да мина пред Маса и Фетел. Въпреки това обаче успях и оттам нататък знаех, че трябва само да гледам напред и да се концентрирам върху завършването на обиколките, карайки възможно най-уверено“, обясни Бътън.

Въпреки, че тимът сочеше Барикело за победител в Испания, Бътън отново успя да грабне победата, увеличавайки преднината си пред своя съотборник на 14 точки.

„Да си тръгна оттук с победа, разбира се всички те значат много за мен, но да се завърна в Европа с победа в Барселона – писта, която винаги съм смятал за малко трудна, е особено вълнуващо за мен и ми дава много увереност за остатъка от сезона“, завърши Дженсън.