Начало Рали Основната цел на Фолксваген ще е да трупа колкото се може повече...

Основната цел на Фолксваген ще е да трупа колкото се може повече опит

65
0
Яри-Мати Латвала

Основната цел на екипа на Фолксваген ще е да натрупа колкото се може повече опит в първото рали от първия си пълен сезон във WRC – Монте Карло.

Това състезание ще ни даде индикация къде се намираме спрямо опозицията – сподели моторспорт директорът на концерна Йост Капито.

Надпреварата е и първо реално изпитание за Поло R WRC, както и за Яри-Мати Латвала и Себастиен Ожие като съотборници. Французинът участва в продължение на цяла година в подготовката на новия автомобил. Финландският му колега няма толкова време зад волана на колата, но не се чувства притеснен.

Нямам търпение сезонът да започне. Бил съм пет години титулярен пилот в световния рали шампионат, но и Фолксваген Моторспорт, и Поло R WRC са нови за мен – призна Латвала. – Поради тази причина и аз ще правя дебют, при това в две отношения. Тестовете досега показаха, че Поло-то е много издръжливо. Това може би е най-важното досега, тъй като е добра база за техническо развитие през сезона. Вече имам добро усещане за колата на асфалт и сняг. Страхотно удоволствие е да се кара Поло R WRC. Резултатите все още не са топприоритет, но би било чудесно да взема точки.

И за Ожие Монте Карло е много специално рали, тъй като той го смята за своя домашна надпревара.

Първото рали, при това толкова близо до дома ми, ще е особено невероятно изживяване за целия отбор. Повече от година работим за този момент и определено ни сърбят ръцете да започнем. Трудно е да преценим къде се намираме спрямо опонентите. Трябва да сме търпеливи и да се концентрираме върху това да стигнем до финала без проблеми. Опитът показва, че това далеч не е толкова лесно в Монте Карло, където всичко може да се случи – заяви Ожие.