Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Основният съперник на Ред Бул е Лотус, а не Ферари, заяви Хелмут...

Основният съперник на Ред Бул е Лотус, а не Ферари, заяви Хелмут Марко

28
0
Кими Райконен,Себастиан Фетел

Съветникът на тима на Ред Бул Хелмут Марко заяви, че основният съперник на отбора от Милтън Кийнс в шампионата този сезон не е Ферари, а Лотус. След четири изминали старта от тазгодишния календар Себастиан Фетел е начело при пилотите със 77 точки. Втори в подреждането е Кими Райконен – на 10 пункта от него. При конструкторите Ред Бул са първи (109), а Лотус – веднага зад тях (93). Фернандо Алонсо и Ферари са четвърти и трети в двете листи с изоставане от съответно 30 и 32 точки.

Райконен спечели първия старт от сезона в Австралия. Алонсо също има една победа – в Китай. Фетел пък е с два успеха – в Малайзия и Бахрейн, като до финала на състезателната година има още 15 старта.

От дълго време знаем, че Лотус могат да се окажат най-близкия ни опонент. В момента се страхуваме от Лотус повече, отколкото от Ферари. Но досега се проведоха само четири старта и сме наясно, че нещата могат да се променят. Всъщност за нас е мистерия защо Лотус са толкова бързи в надпреварите – обясни Марко пред Клайне Цайтунг.

Името на Кими пък се свързва упорито с екипа на Ред Бул след скандала в Малайзия. От Лотус обясниха няколко пъти, че не се притесняват особено от тези приказки. В същото време самият пилот заяви пред Шпорт Билд, че още една титла (след вече спечелената с Ферари през 2007 г.) няма да го направи по-щастлив, отколкото е в момента.

Решенията за пилотите на Ред Бул за догодина обаче не стоят на дневен ред поне до лятото – това бе категорично заявено както от Марко, така и от Марк Уебър.

– Казах го вече няколко пъти. Решаваме кои ще са състезателите ни преди август и тази година ще е същото – каза съветникът на тима.