Начало Други Оспорвани битки във втория кръг от Endurance Sprint

Оспорвани битки във втория кръг от Endurance Sprint

30
0

В неделя на писта Дракон край село Калояново се проведе втори кръг от дисциплината Endurance Sprint, която е част от Българския шампионат за издръжливост. Организаторите решиха да не се провеждат свободни тренировки, както вчера, а направо да се премине към квалификационната сесия, която бе 20 минутна. След нея състезателите имаха малка почивка и след това се впуснаха в оспорвани битки в състезанието.

Във втория кръг най-много участници имаше при туристическите автомобили с двигатели до 2000 куб.см. В този клас най-много обиколки за състезанието успяха да направят от отбора на Косе Босе с пилоти Марио Динолов и Костадин Костадинов с автомобил Renault Clio. Двамата пилоти успяха да навъртят общо 44 тура и спечелиха надпреварата. На второ място, също с Renault Clio се класира отбора на Боила Автомоторспорт с обиколка по-малко, а трети в класирането остана отбора на Astra Sprint с Opel Astra.

В нововъведения клас на туристически автомобили до 1600 куб.см. за второ поредно състезание на първо място завърши отбора на АСК Ефко с автомобил Peugeot 106. Отбора на Лотус София Моторспорт успя да вземе участие във втория кръг на надпреварата, след като през вчерашния ден имаше проблеми и не успя да се включи в нея. Те бяха отбора, който зае първото място в класа на състезателните автомобили с двигатели до 2000 куб.см.

При състезателните автомобили с двигатели до 1600 куб.см най-много обиколки навъртя отбора на Ник Тийм, състезаващ се с автомобил Citroen Saxo. Организаторите на Vivacom Bulgarian Endurance Championship предвиждат следващия кръг от надпреварата да е на 13-14 май на пистата Моторпарк Румъния, която се намира в северната ни съседка. Но състезанието все още не е потвърдено.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.