Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оставането на Квят в Ред Бул е сигурно

Оставането на Квят в Ред Бул е сигурно

26
0

Оставането на Дани Квят в екипа на Ред Бул за следващия сезон е сигурно след силното му представяне тази година. Това заяви спортният директор на „Биковете” Кристиан Хорнер. Руснакът имаше трудно начало за сезона заради липсата на достатъчно тестове и технически проблеми, но след това навакса и в Унгария дори записа първия си подиум в кариерата си, завършвайки втори. В Белгия миналата седмица пък завърши 4-и след също много силно каране.

„Не виждам причина да сменяме пилотите си за 2016 г., заяви Хорнер. – Но не трябва да бързаме с решението си. И двамата имат дългосрочни договори с екипа. Партньорството ни с тях е успешно и работи добре.”

Кандидат за място в Ред Бул би бил младият Макс Верстапен, който прави много силен сезон в Торо Росо, но в Ред Бул по-скоро смятат, че той се нуждае от още един сезон в по-малкия тим. И след това за 2017 г. вече да стане част от големия отбор, който да разполага с двигатели на Мерцедес.

Ред Бул се надява това да стане още за догодина, като прекрати преждевременно договора си със сегашния доставчик Рено. Все още не е ясно дали това може да стане. Относно тези възможни бъдещи промени около Ред Бул, Хорнер заяви: „Това е еволюция. Всеки тим или бизнес трябва да се развива. Нищо не остава статично завинаги. Пилотите ни сега сформират много силна двойка. Много съм щастлив с тях.”