Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оставането на Шумахер силно желано от бившите му съперници

Оставането на Шумахер силно желано от бившите му съперници

44
0
Мерцедес,Михаел Шумахер

Михаел Шумахер изживява тежък сезон, но въпреки това той продължава да получава подкрепа и окуражителни думи от всякъде. След като неговият съотборник Нико Розберг изрази мнението си, че шампионът по титли във Формула 1 трябва да продължи договора си и през следващата година, сега и Бърни Екълстоун сподели подобен възглед.

„Той (Шумахер – б.р.) върши чудесна работа“, обясни Екълстоун в Англия. „Тук се класира трети в квалификацията, което означава, че не може да се изисква много повече от него.“

Изказването на англичанина е разбираемо предвид медийната известност на Шумахер, където германецът генерира сериозен интерес.

„Защо да не остане за още поне десет години? Той е супер героят на Формула 1. Ако зависеше от мен щях да го оставя за винаги.“

Джони Хърбърт също не вижда причина, както и множество други сериозни величини в Гран при, защо Михаел Шумахер да прекрати кариерата си.

„Той изпитва достатъчно удоволствие от шофирането си и след като е така не виждам, защо да спира“, обясни мнението си Хърбърт. „Той показа, че в него има още достатъчно потенциал.“

Интересното е, че и други английски бивши пилоти също изразяват подкрепа за Шумахер. Още по-интересното е, когато тази подкрепа идва от бившият му съперник за титлата Деймън Хил.

„Михаел показва, че е достатъчно конкурентноспособен. Той заслужава мястото си в Мерцедес и показва изключителен глад за човек, който вече е спечелил седем титли във Формула 1″, коментира Хил.

Тази еуфория, идваща от острова обаче бива леко стопирана от Джеки Стюърт, който желае на Шумахер успех до края на сезона, но в последствие смята, че германецът трябва да се оттегли в заслужен отдих.

„Не смятам, че той има какво повече да доказва. За пореден път показа, че е прекрасен пилот“, е заключението на Стюърт.

Според Марк Шурер обаче едно отказване точно сега ще е лишено от всякаква логика.

„Ще е безсмислено да се откаже точно сега, когато излезе от сянката на Нико Розберг, в която стоя 2 години“, обяснява експертът от Sky Sports – Германия. Според Шурер оставане до 2014 г. също е логично, защото тогава ще дойде поредната промяна в регламента, която може да разбърка картите отново.