Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оставането на Шумахер в Мерцедес зависи от самия него

Оставането на Шумахер в Мерцедес зависи от самия него

33
0
Михаел Шумахер

Оставането на Михаел Шумахер в тима на Мерцедес във Формула 1 зависи от самия състезател. Това стана ясно след признание на шефа на екипа Рос Браун в изявление пред английската телевизия ВВС.

Бъдещето на седемкратния световен шампион във Формула 1 въобще е предмет на разгорещени дискусии от известно време. В момента тече втори сезон от тригодишния му договор с екипа на щутгартския концерн, но надеждите за по-добро представяне през настоящия спрямо миналия сезон не се оправдаха. В Мерцедес имат доста проблеми, някои от които (като например тези със задните гуми) все още не са решени.

Изпусната след Гран при на Турция реплика от страна на Шумахер за това, че не чувства вече радост от състезанията, бе повод за истинска буря от предположения, включително такива дали немската легенда няма да си тръгне още по време на сезона от F1.

Сега стана ясно, че в контракта му за 2012 г. има опция, позволяваща му както да си тръгне, така и да остане. На въпроса на Еди Джордан на чия страна принадлежи тя, Браун отговори:

– На Михаел.

– Тоест той може да остане, ако иска?

Да – потвърди англичанинът. – Мисля, че [представянето му в Монреал] му напомни колко забавна може да е Формула 1. Безкрайно разочароващо е да си в средата на колоната, след като си имал толкова великолепна кариера като него. Той е свикнал да се бори в челото и си припомни какво означава това в Канада. Ако успеем да го убедим, че ще се движи в тази част на борбата постоянно, Михаел ще остане – допълни Браун.