Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Оставането в Астън Мартин е приоритет №1 за Алонсо

Оставането в Астън Мартин е приоритет №1 за Алонсо

893
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо отново коментира темата за бъдещето си в F1. Двукратният световен шампион все още не решил дали ще остане в спорта след края на 2024 г. Алонсо добави, че оставането в Астън Мартин ще бъде приоритет №1 за него, ако продължи кариерата си в световния шампионат.

Алонсо многократно е заявявал, че иска да продължи да се състезава в F1 поне още 2-3 години. Двукратният световен шампион призна, че се намира в перфектна физическа и психическа форма и дори намекна, че може да бъде на грида и при влизането на новите технически правила през 2026 г.

В Бахрейн Алонсо каза, че все още не е решил какво ще е бъдещето му в F1. Испанският ветеран намекна, че може да се оттегли от спорта в края на настоящата кампания. Очакванията са всичко да зависи от това дали той ще подобри представянето си в следващите няколко старта, или ще започне да изостава.

Алонсо ще бъде една от централните фигури в пазара на пилоти за 2025 г. В момента испанец няма подписан договор за следващия сезон. Предполага се, че Мерцедес проявява интерес към двукратния световен шампион. Германският производител търси заместник на напускащия в края на годината Люис Хамилтън.

Този уикенд Алонсо отново коментира темата за бъдещето си. Двукратният световен шампион няма да кара Астън Мартин да чака твърде дълго преди да обяви решението си.

„Не искам да чакам може би до лятото. Мисля, че това ще бъде несправедливо за мен и отбора, особено ако трябва да намерят повече опции и подобни неща“, сподели Алонсо.

„Аз също не искам да бързам и да взема решение, докато главата ми още не е насочена към следващата година. Както казах, главата ми сега е толкова фокусирана върху нещата, които бих искал да тествам на колата след приключването на първите няколко състезания“, продължи пилотът на Астън Мартин.  „Всичко е толкова вълнуващо по отношение на представянето. Ако трябва да мисля за следващата година по този начин, то сега не е подходящият момент за това.“

Алонсо може в крайна сметка да се озове и в Ред Бул. Отборът от Милтън Кийнс не е потвърдил кой ще кара до Макс Верстапен догодина. Има вероятност тимът да удължи договора на Серхио Перес или да заложи на някой измежду Даниел Рикиардо и Юки Цунода. Сред потенциалите съотборници на Верстапен е спряган и Карлос Сайнц

Алонсо призна, че приоритет за него ще бъде да подпише нов договор с Астън Мартин. Но ако това не се случи има вероятност той да се оглежда другаде.

„Първият офис, в който ще отида, е този на Астън Мартин. Това това ще бъде моят приоритет и моята лоялност към тях. Благодарен съм за възможността, която ми дадоха преди две години.“

„Ако постигнем споразумение, това ще бъде решението ми, ако продължа да се състезавам. Ако не постигна споразумение с Астън Мартин, ще потърся другаде. Но това ще бъде другата възможност“, заключи Фернандо Алонсо.