Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Остават ни два старта и трябва да извлечем максимума от тях, заяви...

Остават ни два старта и трябва да извлечем максимума от тях, заяви Фетел

29
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел се чувства готов за предпоследния, 19-ти кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г. Двукратният световен шампион може да е трикратен още тази неделя, но отказва да мисли за тази възможност и не променя подхода си към уикенда – точно като другия основен претендент за короната Фернандо Алонсо (Ферари).

Обикновено се стараеш да се подготвиш възможно най-добре. Не за първи път ще се състезаваме на напълно нова писта. Това предизвикателство сме го преодолявали в предишни сезони. Правим каквото можем. Най-важното е утре да влезем в ритъм и от там нататък да вървим добре – обясни Фетел. – Сезонът определено беше труден. Според мен всички имаха и добри, и лоши моменти. Годината се оказа безкрайно различна от всички предишни. Мисля, че научихме много и допуснахме по-малко грешки в сравнение с предишни сезони. Разполагаме с наистина добър автомобил. Понякога може би не бе достатъчно бърз, за да победим, но със сигурност достатъчно, за да печелим точки. Остават ни само два старта и трябва да извлечем максимума в петък, събота и неделя.

Пилотът на Ред Бул коментира и молбата от страна на ФИА пилотите да внимават с езика на подиума след състезание. Причината бе изтървана от него нецензурна дума в Абу Даби, където и победителят Кими Райконен (Лотус) също бе особено цветист в началото на изявлението си.

Ако човек е толкова чувствителен, трябва да гледа – знам ли – някоя детска програма. Всеки държи дистанционно в ръка и може да избира. Постъпката ми след последното състезание определено не бе преднамерена. Според мен бе излишно да се създава такава суматоха. Казах нещо неподходящо, извиних се, но не смятам, че трябва да правя нещо много различно за в бъдеще – сподели гледната си точка германецът.