Начало Рали Остберг доволен от напасването си към Ситроен DS3 WRC

Остберг доволен от напасването си към Ситроен DS3 WRC

38
0
Мадс Остберг

Мадс Остберг вярва, че управлява по-добре своя Ситроен DS3 WRC и че е станал по-бърз, след като промени радикално стила и подхода си към колата.

Норвежецът се присъедини към френския екип от тази година. През последните три сезона той като Форд Фиеста RS WRC на М-Спорт. Адаптирането към нова кола се оказа доста сложно, но Мадс постепенно наваксва със скоростта.

Наистина се старая да се напасна към автомобила. Бях във Фиеста в продължение на три години и преминаването на Ситроен е доста голяма стъпка. Опитах да адаптирам колата към себе си – карах с повече плъзгане настрани, като с Форд-а. Скоро обаче разбрах, че това не е лесно и че идеята на Ситроен е съвсем различна – обясни Остберг пред официалния сайт wrc.com.

Норвежкият пилот е приложил стил, подобен на този на деветкратния WRC шампион Себастиен Льоб. Автомобилът е с по-неутрални настройки, предната част – малко по-повратлива.

Така колата е значително по-стабилна, а спирането през цялата крива води до точното натоварване на предните колела и се завива без проблем. Това е доста специален стил на управление, който усъвършенствам през цялото време. Той ми помага да ставам все по-бърз и по-бърз – допълни Остберг.