Начало Рали Остберг откри и положителни моменти в трудното за него рали Германия

Остберг откри и положителни моменти в трудното за него рали Германия

31
0
Мадс Остберг

Мадс Остберг откри и положителни моменти в трудното за него рали Германия. Норвежкият пилот на М-Спорт си върна във Финландия част от самочувствието, изгубено през първата половина от сезона. В следващия старт обаче – първият на асфалт през годината досега – той отново имаше трудности в надпреварата.

Остберг вървеше на силната пета позиция със своя Форд Фиеста RS WRC, но в 12-ата отсечка се изпързаля. Наложи се да продължи по Рали2 в последния ден от състезанието, като в крайна сметка взе 2 точки.

Е, като се има предвид излитането в събота, тази позиция изобщо не е лоша! Беше труден уикенд, но имаше и някои положителни моменти. Смятам, че подобрихме доста неща в течение на ралито и със сигурност научихме много неща през тези дни. Когато разгледаме всичко от малко по-сериозна дистанция и в повече подробности, съм сигурен, че ще разберем какво да правим. Колата е добра – това го знаем. През миналия уикенд имах нужда тя да ми помага малко повече, но вместо това прекалихме с промените по настройките и имах проблеми да я напасна на 100% към стила си на управление – обясни Мадс.

Той няма да изкара твърде дълго време в анализи, тъй като съвсем скоро предстои следващото рали – кръгът в Австралия. Остберг ще се съсредоточи върху подготовката си за него с надеждата за по-силно представяне.

Това ще е ново състезание за нас, но с Йонас (Андерсон – навигаторът му) сме свикнали с такива стартове. Затова не смятам, че непознаването на надпреварата ще ни повлияе кой знае колко. Надявам се на добро бягане и да се върнем на подиума, където би трябвало да бъдем – допълни норвежецът.

Съотборниците му Евгени Новиков и Насър Ал-Атия също имаха грижи. Тиери Нювил се измъкна напред и дори се бореше за победата, но и той допусна две грешки, които едва не му костваха отпадане. Белгиецът обаче продължи и финишира втори, докато останалите пилоти на М-Спорт имаха значително по-малко късмет.

Новиков излетя от пътя още в първата отсечка от ралито – още в четвъртък.

Това изобщо не бе добро състезание за нас. След загубата на време в самото начало просто нямаше за какво да се борим. Трябваше да се концентрираме единствено върху това да преминем през всички етапи и да влезем пак в точките. Успяхме да го сторим, така че това поне е положително – обясни руснакът.

Ал-Атия пък удари камък в събота и резултатът бе счупено окачване. Той смяташе, че е подобрил значително карането си на асфалт, макар да бе разочарован от станалото.

До инцидента давахме наистина чудесни времена и можехме да постигнем страхотен резултат. Отборът работи много упорито и всичко върви в правилната посока. Тиери направи най-силното каране този уикенд. Да, можеше и да спечели, но втората позиция също е прекрасен резултат. Всички сме невероятно горди от постижението му – добави катарецът.